luni, 30 martie 2009

Test de fidelitate - Cutu-cutu


Mai Test de fidelitate, mai facatura de 2 bani, voi chiar insistati cu emisiunea voastra. Intreb si eu, ca femeia simpla, de la tara, astia chiar au ceva audienta astfel incat sa mai reziste? Cine naiba e Adascalitei asta de se crede prezentator tv?

In seara asta ne-au incantat cu o poveste cum numai ei puteau regiza. Mai precis, ispita si papagalul se intalnesc in parc, fiecare cu cate un caine in lesa. Ma rog, chiar caine nu putem sa spunem, ca erau rasa aia dubioasa, acoperiti de par, mici si de jucarie, ca niste pisici mai bine hranite. Apropo, de ce naiba ai avea un asemenea caine? Sa spunem ca iubesti animalele si vrei unul de companie, chiar un caine. Bun, dar ce fel de caine sa alegi, daca esti un om normal, si nu vreo actrita de la Hollywood, dornica de atentie cu orice pret? Pai ma gandesc eu ca unul de talie medie, aproximativ normal la cap, pe care sa-l plimbi tu, iara nu el pe tine. De asemenea, mai ales ca barbat, nu prea cred ca ai vrea sa iesi in parc impreuna cu vreo jucarie de caine, genul bichon sau soricar. Adica ce spune asta despre tine? In mod sigur ca esti sigur pe sexualitatea proprie, nu? Ma rog, poate ca te-a trimis prietena/nevasta sa plimbi cainele ei, desi asta e destul de jenant pentru tine. Adica inteleg sa o iei pe ea, e si-asa destul de rau, dar trebuie sa accepti si cainele, si chiar sa i-l plimbi? Ce fel de lume e asta in care un barbat trebuie sa accepte atatea lucruri doar pentru o femeie? Una reala, dar sa ne oprim din comentarii.

Revin la astia doi papagali de plimbau cainii prin parc. Se pare ca a poseda un animal e un magnet pentru orice tipa, cel putin asta am inteles eu din poveste. La dracu, si prostul de mine merge prin parc cu castile in urechi si cu mainile in buzunar. Pai cum sa ma iubeasca femeile in conditiile astea? De la plimbarea prin parc s-a ajuns destul de repede la o cafeluta, iar ulterior la o vizita la domiciliul ispitei. Ce sa spun, eu stiu ca lumea in care traiesc nu e una atat de spectaculoasa, poate chiar imbatranesc, dar tinuta in care il astepta fata era chiar lejera. Niste pantalonasi colorati si scurti, un tricou intrat la apa si asta-i tot. Bine, nu vorbesc de individ, baiat de baiat de felul sau. Daca fata il astepta imbracata cum v-am spus mai sus, asta s-a ivit in niste superbi pantaloni de trening si un tricou negru, mulat...Acum nu sunt nici eu absurd, Test de fidelitate nu e vreo emisiune de culturalizare, dar macar asa, de ochii lumii puteau sa-i dea aluia niste bani sa-si ia ceva mai de Doamne-ajuta, ca vorba aia, ne vede lumea. Stiu ce ganditi, m-am gasit si eu de ce sa ma leg, emisiunea e de un prost-gust total, iar eu m-am gasit sa ma leg de hainele baiatului. Sa va explic de unde am pornit cu chestia asta: facatura asta e oricum de un neam prost deplin, se vede de la o posta teatrul ieftin, dar se pare ca unora le place, macar atat incat sa ii tina in viata. Daca tot facem circ, pai hai sa-l facem cat de cat decent, sa invete omu' ceva cand se uita. Stii cum e, te uiti la circ, razi degeaba, pierzi timpul, dar macar sa ramai cu ceva de pe urma lui. Si cu ce ai putea sa ramai de pe urma Testului de fidelitate daca nu cu imaginea unor pretins actori imbracati decent? Adica, te uiti ca fraierul, stii ca te mint, se vede de la mare distanta, pai hai s-o facem cu stil. Imbraca-i pe nefericiti in ceva de bun-simt, invata-i sa lege doua fraze normale, sa comunice vreo idee si apoi trimite-i la filmari. S-ar putea sa iasa chiar ceva apropiat de normalitate. Sau nu...

Credeati ca il ratam pe minunatul prezentator, pe numitul Adascalitei? Nu, va plictisesc si azi cu doua-trei fraze despre el. (Acum ma adresez catre individ, ok?) Mai aratare, mai penibilule, cine naiba isi bate joc de tine si te pune sa joci un asemenea rol intr-o asemenea emisiune? Mai hahalero, vorba celebrului personaj, stii cum se potriveste ce faci tu in peisajul general? Ca naiba, exact asa. (Revin la discutia cu voi) Intr-o emisiune ca asta, de circ total, sa joci rolul unui prezentator serios, afectat de ceea ce se "intampla" e cel putin penibil. Ori isi bate cineva joc de el, ori vreun creier luminat de producator (cuvantul e exagerat pentru asemenea emisiune) s-a gandit (iarasi un cuvant deplasat) ca ar da bine sa avem un baiat ca asta, cu mutra de intelectual serios (ochelarii sunt singurii care spun asta). Ei bine, si de la idee la fapta nu e decat un mic pas, iar Adascalitei joaca un rol la fel de prost ca intreaga emisiune pe care o prezinta. Mai tare decat el nu e decat vocea povestitorului (seamana cu a lui, dar nu sunt sigur). Interventiile in momente cheie sunt de mare exceptie, puncteaza intr-adevar esentialul, ne implica in poveste, ne arunca intr-o parte sau in alta, ne arata calea cea dreapta, ne lumineaza, poate-poate om pricepe si noi ca e de ras.

Rasul ca rasul, dar daca ajungeti sa va uitati la asa ceva si, eventual, sa va si placa, e de plans. Rau de tot. Cum, spuneti ca aveti chef sa va relaxati creierul, din greu muncit la serviciu? Pai voi nu vedeti ce frumos s-a facut afara? Iesiti la o plimbare in parc, mergeti la o terasa cu prietenii, scoateti-va cainele din casa, poate faceti si vreo cucerire, ca am vazut ca se poate. Eu unul am inchis, ma duc sa ma culc, sunt totalmente epuizat de atat efort. Noapte buna sau, ma rog, Buna dimineata!