duminică, 3 mai 2009

Frumusete pe muchie de cutit - Hello, Frankenstein!



Aseara a fost sambata. Iata un inceput excelent pentru inca o cronica, cu siguranta veti fi dati pe spate de aceasta observatie plina de inteligenta. Dupa cum spuneam, fiind sambata ieri, poate ca ati iesit pe undeva, intr-un club, la disco, la o bere cu baietii. Sau poate ca ati mers la niste prieteni acasa, pentru o partida de rummy, asa cum am facut eu. Da, stiu, am imbatranit, accept remarca.

Normal, cand mergi la cineva si joci ceva, lasi televizorul sa mearga in fundal, poate gasesti ceva care sa-ti mai dea subiecte de conversatie. Ma rog, aseara a fost si un asa-zis meci de fotbal, intre doua echipe pretendente la Liga Campionilor, dar nu despre asta vorbim aici, a fost tare slab oricum. Ceea ce vreau sa va prezint este o emisiune oarecum noua, pe Protv, se numeste Frumusete pe muchie de cutit. In principiu, e despre tranformarea la care niste fete uratele, cu dintii strambi, cu nasul stramb, fara sani, intr-un cuvant vai de ele, sunt supuse, devenind niste frumuseti rapitoare. Acum sa nu ma intelegeti gresit, asta nu e blogul lui Brad Pitt, astfel incat cineva sa creada ca sunt vreun model masculin, dar nu pot sa nu observ cand un om este urat. Dar nu asa, superficial, ci urat de tot. Da-o naibii, unde le-au gasit pe fetele astea? Probabil ca o sa ma catalogati in toate felurile, dar va ofer acest Filmulet, pentru a va convinge singuri. Cu ocazia asta o sa vedeti de unde s-a pornit si unde s-a ajuns. Cat despre felul in care s-a ajuns la acest rezultat, va trebui sa va bazati pe relatarea mea.

Pana acum e clar scopul emisiunii, dar felul in care se realizeaza acest scop este deplorabil, atat pentru nefericitele concurente, cat si pentru nefericitii telespectatori. Si nu stiu cum se face, dar de vreo trei saptamani am ghinionul sa vad de fiecare data cum le maltrateaza pe amarate. Pentru ca maltratare se numeste ce fac astia aici, respectiv operatii estetice la nas, la sani, la dantura, toate dintr-odata, in decurs de maxim 2 luni. Cunosc oameni care si-au facut cate una dintre aceste operatii si am vazut cat chin trebuie sa induri, fizic si emotional. Dar sa corectezi deodata toate defectele cu care te-a "inzestrat" mama natura, hmm, asta nu cred ca e chiar placut. Bun, vorbim despre o emisiune tv, trebuie sa ne arate rezultatele destul de repede, ca n-are nimeni rabdare, dar daca potentialul meu copil ar vrea sa se supuna la asa ceva, mi-as aduce aminte de cureaua din copilarie. Ce naiba, cata minte poti sa ai sa te supui de bunavoie la chinul asta? Inteleg complexul oamenilor, inteleg alergarea asta continua dupa frumusete, dupa indeplinirea standardelor, dar chestia in care se baga participantele la emisiune este peste capacitatea mea de a intelege.

Daca va gandeati ca seara voastra de sambata a fost relaxata, poate un pic plictisitoare, va sugerez sa ii oferiti ceva adrenalina si sa mutati pe Protv, pe la 9 si ceva seara. Nu o sa regretati. Doar o recomandare: incercati sa mancati cu ceva timp inainte.