miercuri, 25 martie 2009

Sinteza Zilei - Puiu, who the fuck is Puiu?


Ati auzit voi de Puiu Popoviciu?

Poate ca nu, poate ca da, in functie de cat de mult sunteti implicat in viata oarecum ascunsa a acestei tari. Pe scurt, omul este unul dintre marii bogatasi ai Romaniei, provenit din "familiile" dinainte de evenimentul de la 1989, mai precis ginerele lui Ion Dinca. Omul are cateva afaceri cunoscute, printre care francizele KFC, Pizza Hut si IKEA, hotelul Dorobanti, restaurantul Casa Doina, Alltrom, dar mai ales marele complex comercial Baneasa, in care puteti gasi Carrefour, Mobexpert, un mall, Ikea, reprezentanta Citroen si niste cladiri de birouri. Pe langa astea or mai fi si altele, dar cine le stie si oricum ce putem face in privinta asta? Daca vreti mai multe detalii, uitati-va un pic Aici. Ei bine, in viata domnului Popoviciu a intervenit un moment delicat in viata oricui, dar mai ales in a unui miliardar discret, care n-a deranjat pe nimeni si care s-a descurcat in toate regimurile politice care s-au succedat prin tarisoara noastra. Momentul, ca de la el pornisem, este arestarea acestuia de catre DNA, intr-un caz cu un teren al Universitatii de Agronomie, teren situat in aceeasi zona de care vorbeam, Baneasa, pe care omul vroia sa o transforme in proprietate personala. Amuzant este ca toata treaba a pornit de la plangerea facuta de Jiji Becali, prin 2000, acesta avand si el ceva interese pe-acolo. Cum asa, domnu' Puiu, sa va dea in gat (scuzati exprimarea libera) tocmai Jiji? Ce naiba, nici bogatasii nu sunt ca prin alte parti, daca ajungi arestat la DNA pentru turnatoria facuta de Becali, e clara treaba, n-avem nici o sansa.

Dar sa ne intoarcem la emisiunea din seara asta si la ce au vorbit distinsii invitati, mai precis Badea, Ciutacu, Ciuvica, Radu Tudor...Pai despre ce puteau vorbi la Sinteza Zilei? Aud? Cineva ne sopteste de acolo, din fund: Basescu. Cum, dom'ne, tot Basescu? Tot Basescu si de data asta. Inca nu ati invatat ca Basescu e in tot si-n toate? Acum eu nu contest ca in tara asta totul e o cardasie imensa, ca totul e o gasca la orice nivel, ca importanti sunt prietenii, dar v-am mai spus si cu alta ocazie ca incep sa obosesc. Mai da-l in...colo si pe Basescu. Ma plictiseste teribil individul, ma plictiseste ce spune, ma plictiseste ce...era sa spun "face", dar la partea cu facutul oricum nu sta prea bine. Ok, a ajuns presedinte intr-un moment in care multa lume a vazut in el un al doilea moment Conventia Democrata. Dupa cativa ani in care n-a facut absolut nimic notabil, in afara de certuri permanente cu diversi si iesiri pe la tv pentru a ne arata cu degetul spre diversi moguli care duc tara de rapa, e destul de probabil ca entuziasmul initial s-a cam domolit. Mai sunt unii care inca mai cred in el, altii sunt pe pozitii opuse, dar multi, si asta mi se pare cel mai trist, sunt absoluti indiferenti, ca si mine de altfel. Nu le pasa, nu ii intereseaza, nu dau doi bani. O prefera pe Nikita in locul politicienilor, inclusiv Basescu. Prefera un circ ieftin, dar pe fata, decat un circ ascuns dupa costume sobre. Macar la Nikita sau Sexy braileanca iti lasi creierul sa se relaxeze, la astia inca il mai pui la munca, pentru a ajunge mereu la aceeasi concluzie trista: nu merita nici macar 1 minut din timpul nostru.

Dar iata ca am dedicat deja prea multe fraze aceluiasi personaj, m-am plictisit si eu pana aici, e clar ca unii deja au adormit cu capul pe tastatura. Hai sa ne intoarcem la Puiu Popoviciu, personajul principal al acestei cronici, asta ca sa adormim cu toti, sa stim o treaba. Dar cum speram eu sa va mai povestesc una-alta despre unul dintre miliardarii Romaniei, emisiunea s-a dus intr-o zona de circ total. Primul-ministru, Emil Boc, cel surprins in celebra poza pe varfuri (Aici e poza), a intrat in direct pentru a ne marturisi ca el obosise de fapt si se mai legana dintr-o parte intr-alta, asteptand sa se termine momentul fotografiilor. Acum ce s-o fi intamplat acolo e atat de putin important, dar totusi mult mai interesant pentru o gramada de telespectatori. Dupa cum spuneam mai devreme, macar circul ieftin e mult mai relaxant decat cel politic. De schimbat oricum nu puteti schimba nimic, macar hai sa ne distram, sa ne radem ca prostii de orice. Si cand spun asta, va rog sa nu va simtiti jigniti in vreun fel, pur si simplu ne radem, ne simtem bine. Mai da-i in ma-sa cu politica lor, mai da-i in ma-sa cu cu Puii lor cu tot, mai da-i in ma-sa cu FMI-ul si cu datoriile de o sa le platim degeaba, mai da-i in ma-sa pe toti, macar sa ne distram.

Si in aceasta nota binedispusa, incheiem cronica de la Sinteza Zilei, nu inainte de a va spune ca Puiu Popoviciu nu iesise de la arest pana la terminarea emisiunii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu