joi, 12 martie 2009

06 Octombrie 2008 - 200 de euro






Oare sa incep la fel ca data trecuta? Da, e o idee buna. Test de fidelitate este o facatura de 2 lei. Stiu ca ma repet, dar credeti-ma, merita. O sa va spun asta de fiecare data pana ce si ultimul nefericit care se uita luni seara la Antena 1 intelege acest lucru.


Dupa cum stiti, emisiunea are doua parti, dar nu stiu cum se face ca eu nu reusesc sa vad decat ultima dintre ele. Nici o pierdere, aveti dreptate, dar unii dintre noi sunt obligati sa se uite la asta. Si daca tot o fac din obligatie, hai sa-mi faca si placere.


Am pornit: o “ispita” stil Nikita, spaima sufletelor, incearca sa il tenteze pe un biet amarat, la vreo 40 de ani. Acum individul, chiar daca nu ar fi aparut la emisiunea asta, parea oricum disponibil pentru orice de sex opus, dar va rog sa nu uitati…facatura. Totul a debutat furtunos, ispititul facandu-si aparitia la apartamentul unei asa-zis cliente, el fiind montator de mobila sau asa ceva. Scenariu slab, ca de obicei, replici scrise chiar de catre actori, am impresia. Ba chiar cred ca pe alocuri au inceput sa improvizeze, lucru ce n-a insemnat decat inrautatirea lucrurilor, daca asa ceva isi poate imagina cineva ca ar mai fi posibil.


Povestea continua cu un iesit la suc, normal, nu? Povestitorul isi introduce replicile pe alocuri, explicandu-ne plin de “umor” ce se intampla. Stiti genul actorilor de telenovela care gandesc cu voce tare? Ei bine, cel care intervine cu diverse comentarii la Test de fidelitate este exact in genul asta, doar ca el e orientat spre a explica starile sufletesti si actiunile actorilor. Oricum, realizatorii emisiunii s-au prins ca noi, telespectatorii, suntem intarziati mental, astfel ca au hotarat sa ne citeasca precum copiiilor mici.


Si iata ca ajungem la punctul culminant al showului din seara asta, invitatia la ispita acasa. Omul nostru, meserias din fire, a aparut cu trusa de scule (monta un dulap, da?), iar in timpul asta starleta, in loc sa-l ajute cu surubelnita, ce-a facut? Pai ce putea sa faca, si-a pus tinuta de Bucur Obor si a inceput sa presteze un dans in jurul scaunului. Ce dans sa fi fost? Naiba stie, dansul ploii ca parea ca i se uscase gura martafoiului ispitit. Miscari de felina ce-am vazut in seara asta la Test de fidelitate n-am mai vazut de la concertul Irinei Loghin de asta-vara. Si cand distractia era in toi, pacaliciul se infierbantase tot, publicul era aproape convins de veridicitatea scenei (sau nu?), intra in scena nevasta, infierbantata si ea, dar din cu totul alte motive decat sotul sau. Aburii maniei o invaluisera din toate partile, din gura se revarsa toata iubirea de care era capabila, iar ochii erau oglinda vie a sufletului sau…spart.


Pai ce inseamna asta, domnule, ma suna unu intr-o zi, Adascalitei si nu mai stiu cum, si-mi zice ca imi ofera sansa de a castiga rapid 200 de euro. Haide, bre, pai ce, eu nu stiu ca astea sunt tepe ca doar am pierdut banii la Caritas…de doua ori? Nu, zice individul, ca e serios, trebuie doar sa apar la televizor si sa fac pe sotul care o inseala pe nevasta-sa cu o dansatoare la cabaret. Hmm, adica o pipai pe una, ma injura o gospodina 5 minute si plec d-acolo cu euroii? Pai hai ma, Adascalitei sau cum iti spune tie, ca ma bag, pai ce, numai vecinul Costache sa primeasca bani pe asa ceva? Ca poate nu stiati, dar acu’ vreo doua saptamani l-au chemat si pe el la un casting d-ala si i-au dat bani frumosi. Plus ca a aparut si la Antena 1 de ii cereau pustii autografe dupa aia…Si m-am dus, omul a fost serios, mi-a dat banii pana la ultimul, ba si ceva de mancare ca am stat ceva pe-acolo. M-am pipait cu una, cam naspa ea, dar asta e, era gratis. Dar ce n-am inteles si nu s-a tinut de cuvant baiatul asta, cand a aparut nevasta-mea, vezi Doamne, de ce trebuia, dom’ne, sa dea in mine ca-n hotii de cai? Ca cica nu iese bine la camera…Haida-de, parca daca lovea si femeia aia mai pe langa asa, nu puteau sa bage aia ceva dupa, cum am vazut eu in filmul ala cu Bruzli? Pai si-acu ce spun eu la baieti, la carciuma, ca m-au batut aia pentru 200 de euro si 2 senvisuri?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu