joi, 12 martie 2009

27 Octombrie 2008 - Cu mine sau cu mama?



Pe Florentina o insela iubitul, Ernest l-a prins pe individ in flagrant, la minunata emisiune Tradati in dragoste. Gata, asta a fost tot.


Pai cum tot? Uite-asa, ce vreti sa mai spun, daca oamenii de la Prima au facut emisiunea de numai jumatate de ora, eu ce sanse de comentarii sa mai am? Daca povestea oamenilor prezenti in emisiune dureaza doar cinci minute, ce cronica sa mai scriu? As vrea sa aduc pe aceasta cale o critica absolut intemeiata realizatorilor si sa le spun ca noi, grupul telespectatorilor fideli lui Ernest, protestam fata de reducerea drastica a timpului alocat. Daca stau si ma gandesc mai bine, nici macar cinci minute nu mai dureaza povestea, pai ce sa intelegi din asta? Unde sunt rufele spalate la tv, unde sunt suspiciunile pe care Tradati in dragoste ni le confirma ulterior? Trebuie oare sa ne multumim doar cu imaginile din timpul urmaririi si cu deosebita confruntare? Hmm, se pare ca da.


Ma rog, iubitul Florentinei isi cam pierdea timpul cu soacra-sa. Nu spun, frumoase amandoua, atat mama, cat si fiica, iubita omului cum ar veni. Deja sunt in plina confuzie, care naiba e iubita astuia? Daca e Florentina, atunci de ce isi pierde timpul si repara antene la bustul gol, in apartamentul mamei? Dar daca iubita e mama Florentinei, de ce vine ea la Ernest pentru a incepe urmarirea? Suspect, de-a dreptul suspect, dupa cum ar spune celebrul Lazarus, mutat si el de curand la Prima tv. Presupunem ca fata asta are cam 35 de ani, plus/minus 5, in consecinta mama ar avea aproximativ 55-60, nu? O avea vreo fantezie sa se combine atat cu mama, cat si cu fiica? Cum se cheama treaba asta, ca sigur are un nume? Dar daca tot ai fantezii din astea, nu mai bine gasesti o familie gen fosta sotie si fiica lui Dichiseanu, daca aveti idee la ce ma refer? Cu respectivele sa-ti tot indeplinesti fantezii dubioase, dar asa…slabut rau. Individul oricum nu parea cine stie ce, asa ca pentru el cred ca era bine.


Continuam Tradati in dragoste cu momentul asteptat de toata lumea, respectiv “i-am prins pe nenorociti si-i aratam la tot poporul”. De data asta, nenorocitii erau el si mama ei. Ptiu, drace, ce tipete au iesit. S-a dovedit ca omul nu era la Brasov , ci era cu mama la Mall. Shopping, normal, ce sa faca la Mall? Poate ca ii cumparau chiar Florentinei ceva frumos. Poate ca baiatul vroia sa-I faca un cadou si nu stia ce i-ar placea, astfel ca pe cine sa intrebe? Fata nu prea avea prietene, se certase cu toata lumea, asa ca s-a gandit si el ca mama ar sti cel mai bine, doar o stie de-o viata. Si l-a ajutat mama, dar cum l-a ajutat…servicii complete, inclusiv reparat de antene la domiciliu. Cine zice ca e bun un barbat la casa omului nu se inseala, se mai arde un bec, se mai infunda o teava, o antena, alea-alea. Trebuie sa ai o mana forte in casa, altfel ti-e frica in casa de una singura. Si daca fiica-ta si-a gasit pe unul tocmai potrivit, n-ar fi bine sa-l iei direct? Dar oare nu era mai bine sa discute despre asta, sa-si impartaseasca sentimentele si sa-l imparta pe amarat? Ca el era dispus, se vedea pe fata lui, plus ca parea destul de in putere, capabil sa le faca fata cu succes.


Sa mai discutam despre ce se ascunde in spatele acestei intamplari? Pai eu spun ca ar fi bine. Continuam deci. Dar de ce s-o fi ajuns totusi la aceasta situatie, prezentata cu generozitate noua la Prima tv? Oare ceva in trecutul familiei ar fi putut prevesti intorsatura neasteptata? Oare candva, demult, Florentina a facut acelasi lucru cu unul dintre iubitii mamei sale astfel ca aceasta s-a hotarat sa se razbune? Cine poate sti…Va ganditi voi, cand mergeti linistiti pe strada, ca pe langa voi trec sute de oameni, fiecare cu povestea lui? Si daca macar cateva dintre povestile acestea sunt precum cea din seara asta, de la Tradati in dragoste, atunci unde ajungem noi, ca societate? Daca trei-patru din cuplurile care trec la brat sunt formate dintr-un barbat si mama iubitei sale, unde ne situeaza asta pe noi, ca si intreg? Ce fel de educatie trebuie sa le dam copiiilor nostri pentru a nu-i vedea intr-o buna zi intr-o situatie similara?


Sper ca ati realizat pana acum ca ma doare undeva de toate aceste lucruri, asta nu e emisiune de educatie civica, e doar o cronica a unei amarate emisiuni cu care ne incanta posturile tv de la noi. Nu ma intereseaza nici viata Florentinei, nici cea a mamei sale, ba chiar nici cea a iubitului celor doua. Dupa mine, n-au decat sa faca ce vor, sa isi traiasca viata asa cum le place si sa ne lase naibii in pace. Dar uite, ca deschid si eu televizorul in seara asta minunata de luni, dau pe Prima tv, il vad pe Ernest si apoi apar indivizii astia. Or fi adevarati, or fi inventie? Cine poate sti, important este ca ni-i arata in toata splendoarea lor, niste penibili.


Spre final, ca sa nu va tin cu sufletul la gura, Florentina a ramas neconsolata, in timp ce mama ei a plecat cu iubitul, ma rog, fostul iubit. Si in felul asta s-a terminat Tradati in dragoste de azi. Stiu, nu vi se pare ca aceasta cronica e un pic prea mult pentru ce s-a intamplat cu adevarat? Sunt absolut de acord, dar v-am avertizat inca de la inceput, astia de la Prima au scurtat-o la jumatate de ora. Pai in jumatate de ora de-abia ai timp sa intelegi care-i ala bun si care-i ala rau. Asta e, va rog sa nu exagerati, nu suntem la cursul de sociologie, nu trebuie sa ramanem cu vreo morala inalta de pe urma celor intamplate, e de-ajuns sa ne simtem bine, cum se spune in cartier.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu