joi, 12 martie 2009

28 Octombrie 2008 - Mega-soacra






Ce-a fost in seara asta la Din Dragoste n-o sa va vina sa credeti. Pana si Mircea Radu, bre, ramasese aproape fara cuvinte in fata celor prezenti in emisiune.

Dar hai s-o luam cu inceputul. Individul care a apelat la ajutorul lui Romeo de la Antena 1 fusese oarecum parasit de nevasta. De ce fusese el parasit? Pai de ce-ar fi putut fi, din dragoste, normal. Hmm, parca nu era asta. Nu, sigur nu era asta, mai degraba faptul ca femeia umbla cu diversi barbati, iar pampalaul de acasa si-a dat seama intr-un final. Acum nu ca asta ar fi fost vreun Zorro, dar avea un aspect destul de masculin, nu cred ca isi vazuse de prea multe ori fata in oglinda. Omul nostru banuia ceva si s-a hotarat sa o astepte la iesirea de la serviciu, asta fiind pe la ora 2 noaptea, la barul unde lucra respectiva. Cand s-a sunat de iesire, femeia a iesit si i-a zis ca face overtime si ca e cazul ca el sa mearga naibii acasa si s-o astepte acolo. Pentru moment, sotul s-a lasat convins, insa, ajuns la domiciliul conjugal, si-a dat seama ca totusi ceva e ciudat si, in urma unei analize profunde, a intins-o inspre casa parintilor sai. Vasazica, se cam suparase. Si cum mergea el asa, suparat, in toiul noptii, il opreste o masina si o doamna scoate o camera de luat de vederi pentru a-i arata ceva. Nu, nu era Ernest de la Tradati in dragoste, aia e alta emisiune si nu e la Antena 1, ce naiba? Era o doamna oarecare, insa ce i-a aratat nu era orice, ba chiar as zice ca era important, mai precis un filmulet in care nevasta omului performa cu sotul doamnei. De unde pana unde aparuse caseta, de unde pana unde il gasise femeia asta pe tantalau, asta nu mai stiu. Eu doar va relatez faptele asa cum le-am auzit.

In urma acestei vizionari nocturne, sotul se revolta si, absolut logic, este dat afara de la domiciliu si trimis la ma-sa. Nu va revoltati, l-a trimis la mama lui acasa. Dar ce sa vezi, nici parintii nu-l mai vroiau pe amarat, asa ca situatia devenise incordata pentru om. In urma unei noi analize, la fel de profunda ca aia de mai devreme, isi da seama ca e cazul sa se impace cu sotia pentru ca oricum se apropia iarna si, vorba aia, ce sa caute om in toata firea pe strazi, la -10 grade? Dar asa cum se intampla numai in filme, si mai ales in alea proaste, femeia nu-l mai vrea inapoi. Ce sa faca, ce sa faca? Ptii, ia uite o idee buna, sa vina la Din dragoste si poate ca Mircea Radu ii poate rezolva impasul. Hmm, discutabil, dar sa vedem in continuare. Mircea, serios cum il stim, se urca in rulota si se duce la impricinata. Dar aici, ce sa vezi, el a gasit nu una, ci doua femei. Una era nevasta individului, asta e clar, dar a doua? Pai a doua era mama ei, cum ar veni soacra lui Costelus asta sau cum l-o fi chemand pe el. Mircea nu se lasa intimidat, doar are o emisiune de facut si o experienta vasta in spate, si incepe sa prezinte cazul. Acum insa intervine surpriza adevarata: sotia era muta. Ma rog, nu muta cu adevarat, doar ca nu avea timp si nici permisiune sa mai spuna ceva. Asta deoarece soacra a preluat problema in mainile sale viguroase si ne-a prezentat punctul lor/ei de vedere. Individul, sotul cum ar fi, este un neispravit, care nu stie sa aiba grija de fiica ei si care nu stie sa o accepte asa cum este. In traducere directa, fiica-mea e o curva si tu, barbatul ei, ar trebui s-o accepti. Da, domnule, ti-am zis de la inceput, ea umbla cu diversi, esti tu destul de barbat sa o accepti asa cum e? Amaratu ce sa spuna, da, da, o iubesc si o accept cum e ea, dar na, de unde atata caracter la un porc de barbat? Si cand a vazut ea, soacra, in ce hal se purta sotul cu fata ei, cum o suspecta el, cum o intreba de ce n-a venit noaptea acasa, atunci a preluat problema in mainile-i viguroase. La propriu spun asta intrucat se pare ca l-a cam capacit pe ginere. Bine, omul nu recunostea chestia asta, o urma de mandrie tot mai avea, dar se vedea clar, il batuse, si nu o singura data.

Si-acum va intrebati voi, cand ai o sotie care umbla cu alti barbati si o soacra de la care ti-o iei frecvent, ce naiba mai vrei tu? De ce sa vrei sa te intorci acolo? Asta nu va pot spune eu, intrebati-l pe invitatul lui Mircea Radu. Ma rog, sa depasim analiza de personaj, scurta de altfel, si sa ne intoarcem la emisiune. Acum omul si-a lansat mesajul disperat catre sotie, in care ii cerea, evident, sa-l reprimeasca in casa si in sufletul ei. Insa, din pacate pentru mesaj, a fost acaparat in aceleasi maini ale soacrei care l-a facut ghem si i l-a aruncat drept in fata, prin televizor cum ar fi. In momentul ala, eu sincer va spun ca ma ridicam de pe scaun si plecam din studioul de la Antena 1. Mai ales cand soacra i-a transmis in mod explicit ca i-a dat interzis pe strada sa, in caz contrar pedeapsa fiind aceeasi, aia rupta din rai. Dar nu si nu, tipul ii dadea inainte cu marea iubire, cu familia, cu astea. Pana la urma, unii o mai si cer, iar in cazul de fata, se pare ca o si primesc. Pana la urma nici nu stiu ce e mai rau, sa te bata sotia sau sa te bata soacra? Ganditi-va serios la asta si doriti-va sa nu ajungeti vreodata intr-una din situatiile astea. Daca se intampla, eu spun ca o emisiune ca Din dragoste nu e solutia, singura chestie care v-ar putea scoate din asta e fuga. Fuga sanatoasa…

Petrecerea…astaa, Din dragoste continua. Dupa ce schimbul de amabilitati prin intermediul televizorului s-a terminat, ma asteptam ca poarta aia de se deschide in studio sa ramana goala. Dar surpriza, surpriza…a venit, il iubeste totusi, iata ca vrea sa mai vorbeasca, sa mai acorde o sansa relatiei lor. Ha ha, gresit, e ca-n reclama aia, era soacra-sa. Cum, Jackie Chan din Moldova, Bruce Lee de pe strada Sperantei? Da, ea era, soacra ucigasa. Cand am vazut-o pasind hotarata spre Mircea Radu, m-am temut pentru viata amaratului ce se ascundea in spatele prezentatorului de la Antena 1. Si Mircea ce face, in loc sa-i desparta pe cei doi printr-un gard electric, ceva de genul asta, ii pune alaturi pe canapea. Si Moartea din Carpati, soacra ucigasa, se aseaza langa puiul de gaina pribegit. Si incepe, si-i toarna, si combate, ba chiar ii promite astuia din nou pedeapsa corporala la care il supusese in trecut. Dar ce vuiet, dar ce vant…Nu, nu era vreun tsunami, nici o furtuna tropicala, ba nici macar o tornada, era doar glasul soacrei ce se dezlantuise. Ce sa mai respiri in fata ei, d-apai sa mai scoti si un cuvant, nici o sansa. Norocul lui Mircea e ca prinde foarte bine la femei la varsta a treia, altfel nici mama bodyguarzilor de la Antena 1 nu-l scotea din ghearele zgripturoaicei.

In fine, ca sa scurtam un pic, de ce venise ea in studio, desi fiica era cea chemata? Pai ca sa-i transmita gugustiucului de ginere ca nu-l mai vrea inapoi. Cum cine nu-l mai vrea? Conteaza? Asta e, gata, totul este terminat intre el, un betiv si unul care nu stie sa respecte o fiinta gingasa, si deosebita sa fiica. La revedere, drum bun, ciao! Fata si-a refacut viata cu un alt barbat, pe copiii rezultati in urma povestii de dragoste va avea ea grija ca amaratul sa nu-i mai vada niciodata, intr-un cuvant, au revoir!

Si asta a fost povestea unei mega-soacre. Aveti grija cu cine va uniti destinul si, mai presus de toate, nu uitati vorba aia veche, "Uita-te la maica-sa ca sa vezi de la cine o sa ti-o iei!".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu