joi, 12 martie 2009

20 Octombrie 2008 - Bip bip






Echipa de la Test de fidelitate l-a surprins pe suspect glumind si razand cu ai sai colegi de munca. Va dati voi seama ce inseamna asta?

Oare sotia sau prietena ta stie, stimate cititor, ca uneori razi la glumele pe care le face un coleg de-al tau? Pai de unde sa stie, ca doar n-ai avut bunul simt si curajul sa mergi in fata ei si, cu sufletul curat, sa te eliberezi de povara acestui secret. Si ea, saraca, cum credea ca mergi la serviciu pentru a munci…Intotdeauna ai dezamagit-o, mereu ai tinut ascunse mici detalii de ea. Rusine, rusine sa-ti fie. Pana la urma te inteleg, nici eu nu stiu cum as reactiona daca ar veni persoana apropiata la mine si mi-ar spune ca astazi a fost la birou si a glumit cu colegii. Oricum, gandind la rece, cred ca relatia noastra ar lua sfarsit in momentul respectiv.


Totusi, despre emisiunea de la Antena 1 nu pot spune ca s-a terminat in momentul acestei descoperiri, a continuat din pacate. Asa zisul urmarit, un baiat de vreo 20 de ani, era ospatar la o bodega de cartier, ai carei patroni au fost de-ajuns de draguti sa-i lase pe realizatorii emisiunii sa monteze camere de supraveghere. Veridic, nu? Pai nu prea, dar va amintesc, poate ati uitat, Test de fidelitate este o facatura de doi bani. Stiu ca parca ati mai auzit asta, tot eu am zis-o, dar o repet, merita. Ispita ce i-a fost prezentata are nevoie de o descriere detaliata, astfel incat toti cei care n-au avut sansa de a o vedea sa inteleaga despre ce e vorba. De obicei, pe cei care fac pe actorii in emisiunea asta ii pot cataloga destul de usor, majoritatea sunt manechine/manechini in devenire. Dar cu fata asta nu inteleg despre ce e vorba. Si asta pentru ca era exact genul de dansatoare din buric, intr-o discoteca sateasca, de manele eventual. De la inceput ne-a facut clar acest lucru aratandu-si intreg corpul gol, la o ora de maxima audienta. Si pot sa jur ca audienta a existat, dar asta numai daca cei care schimbau posturile din telecomanda au nimerit pe Antena 1 exact la momentul prezentarii fetei. Pretextul era o sesiune de body-painting, probabil ca sa nu bata prea tare la ochii CNA-ului, dar oricum am impresia ca la ora asta cei de acolo se uita prin alte parti.


Si daca tot a inceput cu fata dezbracata, pai de ce sa nu continuam la fel? Ce si-au zis ei realizatorii, daca doar cu aia 200 de euro am pacalit-o pe asta sa se si dezbrace, hai sa profitam. Si individa si-a facut numarul pana la capat astfel ca am avut parte de un moment de preludiu din filme de categoria X, intrerupt de un dialog intre cei doi, dialog desprins parca din cea mai proasta telenovela pe care ati vazut-o vreodata. Da, stiu, toate sunt la fel de proaste, dar faceti un efort si ganditi-va la cea mai slaba, cea mai penibila, cea mai insuportabila telenovela la care ati fost siliti sa va uitati. Ei, dialogul astora a fost de zece ori mai prost decat ce vorbeau actorii in filme sud-americane. Nu vreau sa va dau citate, consumam aiurea timpul si spatiul, dar credeti-ma, orice om simplu de pe strada, pus intr-un birou cu sarcina de a scrie un scenariu pentru Test de fidelitate, ar scoate ceva mai bun. Am o sugestie pentru pretinsii scenaristi, daca nu aveti idee de ce-ar putea discuta doi oameni normali in pat sau la o intalnire, lasati naibii sticla din mana, faceti un dus, imbracati-va cu altceva decat cu treningul si iesiti in lume. E posibil sa mai aflati lucruri noi si chiar sa reusiti sa aveti idee despre ce scrieti. Si va mai intrebati de ce nu va mareste domn’ Voiculescu salariul…In comparatie cu textele voastre, CanCan-ul pare literatura clasica, iar Ciao filozofie greaca.


As mai fi zis despre pseudo-scenaristii de la Test de fidelitate, dar s-a terminat pauza de publicitate si trebuie sa ma concentrez pe ceea ce se intampla in emisiune. Nu, stati linistit, nu se intampla nimic in afara de o parodie ieftina, de un prost-gust evident. Si vorba cuiva, cand piuie asa, cand face piu piu, spun aia prostii. Cam jumatate din dialog este alcatuit din piuituri de-astea, dar asta poate fi un lucru bun, chiar interactiv pe alocuri. Pai ganditi-va, oamenii baga un piu piu, telespectatorul isi imagineaza ce vrea el. Protagonistul spune “proasta naibii”, telespectatorul, in functie de starea de moment, isi inchipuie ca a auzit “iubirea vietii mele”. Si tot asa. Chiar ma gandesc acum ar fi o emisiune alcatuita numai din piu piu, beep beep, timp in care omul care se uita isi imagineaza ce se intampla. Ar iesi mai bine in felul asta decat ce se intampla luni seara, la parodia de pe Antena 1.


Ca sa mai scurtez cu povestea, asa-zisa prietena l-a surprins pe individ cu ispita in pat. Nu-i vorba, ii urmarea din camera celalalta, dar ma mira stapanirea de sine pe care a dovedit-o, stand si uitandu-se pana la un punct destul de avansat al actului sexual. Stiu, stiu, durerea din sufletul sau era imensa, doar ca era obligata de cei doua sute de euro primiti de la Antena 1. Dar de sa faci asta, stau eu si ma intreb ca femeia simpla. La un moment dat i s-a facut un semn discret si au dat navala peste Don Juanul de tinichea si a inceput porcaiala, care a tinut cele zece minute cat a mai durat emisiunea. Frumos, bine ca s-a terminat.

Acum vin eu si ma intreb din nou, cati bani castiga astia de la Antena cu aceasta parodie de show tv? Sa zici ca primesc ceva din reclama, dar cheltuie pe actorii amatori, pe ceva decor, salarii, un suc, o maslina, un sandwich. Dar tot le ramane vreun profit, ca doar n-o fac din placere. Cati bani sa primesti din reclame in timpul Testului de fidelitate? Hai sa zic si eu ca daca punem toti cate 1 euro, am putea sa cumparam spatiul emisiunii si sa lasam ecranul gol. Cum ar suna asta? In seara asta, de la ora 20.30, timp de o ora, va prezentam un ecran gol. Si atunci toti cei care isi pierd vremea in fata tv-ului in fiecare zi, printre care ma numar cu gratie si eu, vor intelege ca viata trece pe langa ei si isi vor scoate familia, prietenii la o plimbare in parc sau poate chiar la un suc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu