joi, 12 martie 2009

16 Septembrie 2008 - Rocky



Badea a luat-o razna. Ceva s-a intamplat cu el, nu-mi dau seama ce anume, dar clar ca nu e in regula.


De ce spun asta: in primul rand, emisiunea a fost dechisa cu un monolog despre fotbal, mai precis despre rezultatul obtinut de CFR Cluj, victorie pe terenul Romei. Dupa cum probabil ati mai auzit chiar de la el, omul nu are nici o treaba cu acest sport. Nu ii place, nu il intelege, nu are habar si nici nu vrea sa aiba. Dar iata ca instinctul sau de microbist s-a desteptat brusc si chiar a descoperit emisiunile sport de pe alte posturi.


Badea sufera de un sindrom binecunoscut, si anume cel al omului normal, neinteresat de fotbal, care habar n-are de reguli, jucatori, echipe si alte alea. Insa, la anumite rezultate extreme, fie proaste, fie bune, toti acestia se se trezesc la viata si constati ca pot emite si ei pareri. Bune, proaste, dar pareri despre fenomenul pe care nu-l suporta de obicei. De ce ar face treaba asta? E ca si cu celebrul experiment de la Geneva, atat de pomenit in presa. O multime de oameni s-au pornit sa comenteze pe marginea acestuia, fara sa inteleaga mai mult decat le-a spus Dan Diaconescu. Acum sa nu intelegeti ca m-am apucat de asemenea comparatii, intre fotbal si fizica, dar a fost doar un exemplu.


Si ca sa continuam cu al doilea punct care ma face sa spun ca Badea a luat-o razna este… spagatul pe 2 scaune. Nu, asta e mai vechi. Acum e altceva, proaspat. Este vorba deee, deee… antrenamentul de box al lui Mircica. Mai precis, o filmare facuta cu telefonul, la o sala de sport unde realizatorul ne arata schemele sale (puteti vedea filmuletul aici http://video.cere.ro/video-Showuri+si+stiri+TV-Mircea+Badea+batausul+-6201.html). Scopul declarat? Sa ii sperie pe potentialii sai atacatori, ca a aflat el ceva despre unii care vor sa-l cam provoace la o discutie barbateasca, discutie in urma careia Badea sa-si ia un micut concediu medical.


Hai sa vedem, daca voi ati fi niste mari mafioti, violenti din fire, rai, care va iesiti repede din pepeni, si v-ar enerva unul, ce-ati face? Traind in Romania , probabil ca ati trimite 2-3 baieti bine facuti, intelectuali, sa vorbeasca una-alta cu persoana si sa-i explice calm ca atitudinea sa este eronata. Sau ma rog, pe-acolo… Ok, dar daca persoana afla de treaba asta si, in loc sa se linisteasca, va trimite un mesaj cu antrenamentul de box, cum v-ati simti? Sfidati, enervati? Poate ca da. Si atunci cum ati proceda in continuare? Ati trimite 7-8 baieti, si mai bine facuti, si mai intelectuali, astia chiar filozofi practicanti, ca sa ia filmul cu antrenamentul si sa i-l bage…in buzunar. Si pe dumneavoastra, in calitate de mare mafiot, v-ar interesa ca Badea asta ar reusi sa-i umple de sange pe 2, hai 3 dintre cei 7-8 mesageri? Banuiesc eu ca nu v-ati trimite rudele apropiate, ci doar niste baieti seriosi.


Si atunci care-i treaba cu filmul prezentat in emisiunea de aseara, ce vrea sa arate cu el? Stiu, probabil vrea sa le arate cu nu ii este frica, ca e si el cocos (la categoria din box ma refer), pana la urma, decat sa stea ascuns in casa, e oarecum mai barbatesc. Dar barbatesc va spun, Badea si-o cam cauta. Si de obicei, cine o cauta…


Mie imi place emisiunea lui, imi place felul sau subiectiv de a prezenta realitatea si va spun sincer, mi-ar parea rau sa raman fara unul dintre subiectii preferati o perioada prea lunga. De-ajuns a fost vacanta de vara. Badea, te-astept si diseara in fata televizorului!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu