joi, 12 martie 2009

10 Septembrie 2008 - Bebeluse



Si iata ca s-au intors Carcotasii! Cu totii sunt prezenti in acest nou sezon: Gainusa, Huidu, Dezbracatu, Pustiu si, bineinteles, Bebelusele.

Acum stiu ca e posibil sa ma repet, stiu ca am mai spus-o si in articolul referitor la Bahmuteanca, dar se pare ca am imbatranit. Ok, Cronica este la Primatv de ani buni, de-a lungul timpului s-au schimbat diverse, au mai aparut personaje noi, bebelusele s-au rotit, dar ideea de baza a emisiunii s-a pastrat aproape nealterata. Putem vedea de fiecare data, in fiecare nou sezon gafele prezentatorilor unor emisiuni, momente amuzante petrecute in platourile de filmare, balbe ale corespondentilor si asa mai departe.


Referitor la ce am scris mai sus, chiar mi-a placut reprezentatia circului de la oTV, petrecuta intr-o noapte pe la ora 2.45. Cum a fost? Frumos, normal. Binecunoscuta vedeta de apartament Magda Ciumac a inceput sa danseze pe mult mai cunoscuta masa la care prezinta inegalabilul Dan Diaconescu. Pai ce vi se pare ciudat? Ce sa faca si oamenii aia la 3 fara un sfert noaptea? Pai sa bage un dans din buric pe masa din garsoniera, nu? La ce alta televiziune puteti vedea asa ceva?


Revenind la alineatul anterior, emisiunea celor doi s-a schimbat de-a lungul timpului, insa ideea a ramas aceeasi. Dar…poate ca dupa atata timp, intervine plicitiseala. Nu-i vorba, Gainusa scrie aceleasi texte pe gustul meu, subiectele pe care le abordeaza sunt in continuare savuroase, dar a intervenit ceva, cel putin in perceptia mea asupra emisiunii. Poate ca stiti cum e, deschizi televizorul miercuri seara, dai pe Primatv in jurul orei 8 si incepe Cronica Carcotasilor. Stii exact la ce sa te astepti, deja poti sa prevezi glumele, esti ultra-familiarizat cu stilul.


Daca stau si ma gandesc la ultimii 2 ani, cam ce schimbari majore au intervenit in emisiunea lor? Nu vorbesc de vreo schimbare de decor sau de freza a lui Huidu (apropo, se cam vede varsta), ci despre acele modificari importante, care sa dea un aer nou. Parca nu imi vine nimic in minte. Ceea ce ma aduce la titlul acestei cronici: bebelusele. Daca luam in calcul ultimii doi ani, concluzia este ca doar la fetele astea au fost ceva modificari, in sensul ca s-au adaugat doua fete noi. Si asta dupa un casting lung, desfasurat sezonul trecut, si care a avut darul de a mai aduce ceva audienta. Doar se stie, emisiunea e compusa in principal din textele scrise de Gainusa, din talentul lui Huidu, din personajul creat de Catalin, dar si mai si din prezenta bebeluselor.


Apropo de Dezbracatu, talentul sau de a dezvolta un caracter este fenomenal. Asta intamplandu-se oricum intr-o tara in care cel care parodiaza devine oricum mai cunoscut decat cel parodiat. Asa ca nu pot decat sa-l remarc prin dezinvoltura cu care si-a creat aceasta imagine, cu care merge oriunde si se comporta in stilul personajului. Si de asemenea, imi place pata de culoare pe care o reprezinta intr-o emisiune gandita si regizata in mare parte.


Poate ca pare mult prea critic tonul folosit fata de o emisiune pana la urma mult mai buna decat altele, dar este doar o parere de inceput. Desi de obicei schimbarile apar mult mai pregnante la inceput de sezon…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu