joi, 12 martie 2009

25 Septembrie 2008 - Natural, Bahmu



Il stiti cumva pe Condurateanu? Daca nu, mare pacat. Este un individ deosebit, aduce la fata cu Vadim, ochelarii sigur sunt imprumutati de la tribun. Subiectele lui preferate sunt medicina naturista, alimentatia sanatoasa si retetele de gem. Pe ultima am inventat-o eu, dar cam pe acolo se invarte distinsul. Ei bine, cam ca la emisiunile lui Condurateanu m-am simtit cand m-am uitat la Bahmu azi.


Subiect: medicina naturista. Invitati: Oana Sarbu, un specialist in citirea bolilor in ochiul omului, un alt specialist in apicultura, o proprietara de magazine cu profil naturist. Cred ca mai era cineva, dar la naiba, cine sa retina asa ceva?! Oricum, o adunatura de specialisti in domeniu.
De la inceput trebuie sa remarc unul dintre personaje, pe domnul cititor in ochi. Favoritii lui Tiriac…copilarie. Sa vedeti la tipul asta favoriti, nu-i mai tunsese de 20 de ani. Cool, nu? Stiu ca deja ma invidiati ca am vazut show-ul, dar asta e, sacrificiile meseriei. Acum sincer sa fiu, nici cu restul celor prezenti nu mi-e rusine, specialisti unul si unul. Duminica in familie, observa si invata la emisiunea micutei Bahmu.


Daca va aduceti aminte pe vremuri cum aratau discutiile de la televiziunea nationala, duminica pe la pranz, cam asta a fost azi la sueta. Norocul meu cu reclama ca se mai schimba sunetul si reuseam sa ma trezesc. Cred ca pensionarii ating orgasmul la asemenea spectacol. Sa stiti ca publicul, alcatuit evident din o anumita categorie mentionata, era in delir. Au participat cu entuziasm la discutii, au ridicat probleme de o mare importanta, chiar au combatut ideile unui domn invitat. Stiati ca daca pui o eticheta pe sticla de apa, eticheta pe care scrieti “iubire”, apa aia devine pura? Ptiu, acum ma duc sa scot etichetele de Dorna de pe sticle si pun ceva texte frumoase, inaltatoare, gen “Aglomeratia in trafic a disparut” sau “Bucurestiul e un oras fara praf”, oare ce se intampla? Ori devine un oras de vis, ori apa aia fuge mancand pamantul. Merita incercat.


Nu spun, chiar si invitatii, teoretic incercand sa demonstreze aceeasi idee, au inceput sa se contrazica. Se pare ca nici macar ei nu au incredere in diversele manifestari ale fenomenului naturist. Pai ce facem, stimabililor, lovim in colegi, tradam cauza, tinem cu paracetamolul? Off, Bahmu, de unde i-ai gasit, cine i-a adus in studioul tau pe astia? Si nici macar n-am inteles de ce a deranjat atatia oameni care au infruntat traficul din Bucuresti, vremea infecta pentru a veni in platou si a nu spune nimic. Sincer, cel putin 3 din cei 6-7 indivizi prezenti nici macar nu au apucat sa deschida gura. O fi de vina formatul emisiunii, o fi subiectul pasionant…


Nu spun, chestiile naturiste or avea importanta lor, dar prezentate in asemenea mod iti intra drept in creier…sau nu. Stiu ca mai vedeam pe Discovery anumite prezentari in domeniu, insa va rog, nu asociati acest post cu “emisiunea” de la Kanal D. Mai nou, am aflat ca se spune stup-stupuri, da, Bahmuteanca revolutioneaza gramatica. Sau e doar o simpla ignoranta, o gospodina, asa cum o numeam intr-un alt articol. Dar iata ca are ea emisiune la tv, chiar daca la unul de 2 lei, si la o ora de “maxima” audienta. Inceputul e greu, dar ce, voi nu va doriti sa vedeti oameni dintre noi, obisnuiti, simpli, fara prea multe de spus, dar cu dorinta de a iesi in fata? Cum nu?


In consecinta, va plang de mila, voua, celor care la ora emisiunii lui Bahmu nu aveti timp de uitat la televizor. Vietile voastre ar putea fi implinite daca ati reusi macar intr-o zi pe saptamana sa spuneti Stop!, acum dau drumul pe Kanal D pentru ca incepe La sueta…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu