joi, 12 martie 2009

15 Septembrie 2008 - Mitica



Atentie, se inchid usile, poftiti in mizeria numita fotbalul romanesc. In rol principal in seara asta, Mitica Dragomir.


In data de 07 mai anul acesta am scris prima cronica a acestui site, in prezent aceasta nu mai apare. La acel moment, don Corleone aparea in emisiune la Moraru. Iata ca astazi, 15 septembrie, fostul militian este adus din nou pentru a-si spala imaginea.


Dupa cum probabil stiti, in asa zisa lume buna a fotbalului de la noi exista un mare scandal, ca atatea altele pana acum, intre generatia noua reprezentata de Lupescu si Prunea pe de o parte, si Mitica pe de alta. Acuzele au mers de la mame la sotii, de la jigniri greu de reprodus pana la ironii de Dambovita, in fine, cloaca. Nici macar nu intru in detalii cu privire la argumentele fiecareia dintre parti, pe mine nu ma intereseaza si ar fi o idee buna sa-i ignorati si voi, nu merita bataia de cap.


In opinia mea, acest domn militian face parte din categoria de personaje pe care nu as vrea sa le mai vad nicaieri, nu ma refer doar la televiziune, dar chiar in societate. Dupa cum v-am avertizat, acest site cuprinde pareri absolut subiective, nu pretind sa fiti de acord cu mine. Totusi, in ceea ce-l priveste pe domnul mai sus-mentionat, sper ca sunteti.


Totusi, lucru asupra caruia ma intrebam si in cronica trecuta, nu inteleg de ce Radu Moraru invita asemenea oameni in emisiunea sa. Sa fie doar audienta? Oare nu v-ati saturat de circul asta grotesc, oare nu v-ati saturat de asemenea oameni? Cine se uita la asa ceva, asta vreau sa inteleg. Pana la urma, se presupune ca o emisiune dureaza atata timp cat face rating, dar oare ce rating are aceasta emisiune? Ok, atata timp cat Nasul a ajuns la un numar respectabil de sezoane, presupun ca are un anume numar de telespectatori care o pastreaza in top. Dar cum arata categoria care urmareste asemenea personaje, care ramane vrajita de mizeria dezvaluita dupa interesul propriu de catre acest individ?


Eu unul ma uit si nu pot sa cred ca asa ceva se intampla in realitate. Pana la urma, opinia potrivit careia in tara asta exista cateva realitati paralele este perfect adevarata. Avem o realitate a oamenilor normali, asa zisa clasa de mijloc, cat de cat educata, cu un venit decent. Apoi ar mai fi consumatorii de OTV, cei care cunosc in amanunt povestea Elodia. Pe langa astea, ar mai fi categoria celor care apar pe la tv, binecunoscuta lume mondena, dintre care cel putin trei sferturi nu fac nimic care sa le aduca vreun merit oarecare. Si-ar mai fi total dezinteresatii, cei carora nu le mai pasa de nimic ce se intampla si-si vad linistiti de viata lor.


Ei bine, din aceasta enumerare, cui i se adreseaza editii ca cea din seara asta a Nasului? Se adreseaza oare lumii din care face parte chiar invitatul sau fanilor Elodia? Voi, presupusa clasa medie, v-ati uitat la Mitica? Ii veti citi memoriile, ca ne-a amenintat si cu o carte (o corecteaza avocatul in ceea ce priveste partile care l-ar compromite pe invitat)? Stiti ca Lupescu se cearta cu Dragomir, stiti ca Prunea e acuzat ca aduce femei in cantonamentul echipei nationale? Daca nu stiti, va apropiati de lumea dezinteresatilor. Si asta nu e o problema, uitati-va in continuare pe Discovery, va anunt eu cand e ceva de vazut pe la televizor.


Desi, parca si circul e bun cateodata…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu