joi, 12 martie 2009

12 Octombrie 2008 - La Matache



Fetele din episodul trecut ne-au aratat astazi talentele pe care le detin. Nu, n-au stat dezbracate toata emisiunea (hmm, de fapt au stat), ci au cantat, au dansat si alte asemenea minunatii.


Sa ne intrebam in primul rand de ce te-ar interesa pe tine, potential barbat ce vrea sa-si gaseasca aleasa inimii, vreun talent al individei. Ma intereseaza pe mine ca domnisoara respectiva stie sa se joace cu marionete? Oricum stiu ca asta o sa faca toata viata cu mine, nu? Dintr-un punct de vedere inteleg, daca tot ma joaca, macar s-o faca artistic, este? Dar sa aflu ca e vreo cantareata?...Acum sa fim seriosi, de ce mi-ar pasa mie daca jumatatea mea stie sa cante? Pana la urma, te casatoresti cu cineva ca sa-ti fie aproape, eventual sa primesti o mancare calda seara, poate chiar si o partida de sex…ptiu ptiu…dragoste. Poate ca exista barbati pe lumea asta care vor sa-si auda sotia cantand in baie sau in timp ce pregateste tocanita in bucatarie. Dar chiar sa fie asta un factor decisiv? Ma rog, trebuia si emisiunea asta de la Euforia sa aiba o structura.


Si de ce insist pe cantat? Pentru ca majoritatea fetelor si-au inchipuit ca au vreun talent in sensul asta astfel ca s-au manifestat in consecinta. Mai bine sau mai rau, cu emotii mai multe sau mai putine, dar cu mare curaj, ca doar venisera cu un scop, si anume deosebitul inel in valoare de 11.000 de euro. A, da, si poate iese ceva cu Calin Fusu, generosul milionar invitat la emisiune. Hai sa spunem ca omul a parut oarecum impresionat de talentul fetelor. Sau poate era faptul ca din nou au aparut aproape dezbracate? Dar v-am mai spus asta si simt ca exagerez, asta e formatul emisiunii, fetele doar s-au supus.


Dar ce credeti voi ca a performat celebra Magda Ciumac? Hai, va rog sa va concentrati, sigur ghiciti. Cum, aud de la doamna din spate ceva? Cum spuneti, doamna, dans din buric?? Excelent, de unde stiati? Aaa, din cauza fetei si a felului in care se comporta? De ce spuneti ca pare manelista? Nu-i adevarat, doar pentru ca s-a cocotat pe masa lui Dan Diaconescu si a prestat un dans manelistico-arabesc, sa va faceti o asemenea impresie? Dar ea este o fata deosebita, in cautarea iubirii adevarate, care s-a despartit ea de Tolea, care Tolea, ala cu Elodia, Elodia de la 0TV, episodul cinci mii sapte sute optzeci si patru, in direct, senzational de extraordinar, stati lipiti de televizor ca acusi apare Magda…Ce spuneam? Naiba mai stie, ca daca incepi sa vorbesti de madam Ciumac, iti piere si ultima farama de gandire si stai, te uiti ca prostul in gol, intrebandu-te cum e posibil asa ceva.


Dar ce zic eu, dansul prestat de individa in emisiunea de la Euforia a fost nimic in comparatie cu dezmatul din studioul lui Diaconescu, cand s-a urcat iute pe birou si a pornit o distractie adevarata, cum ii place romanului. Hai ca sunteti rai, cum circ? De ce sunteti asa, femeia incearca si ea sa se lanseze pe orbita vedetismului romanesc, s-o vada si pe ea lumea pe strada si s-o arate cu degetul, sa-i strige fanii c-o iubesc. Apropo de fanii Magdei, a venit in studioul Euforia TV insotita de catre doua prietene bune, de etnie minoritara, ghicitoare de succes. Pai de ce sa nu scrie si fetele astea in reclama ca mama Omida, “vestita ghicitoare xxx, care a fost invitata la emisiunea Inel cu diamant”?


Desi n-ar trebui sa irosesc atatea fraze pe o individa pana la urma lipsita de importanta, nu se poate. Inteleg de ce o cheama oamenii astia pe la emisiuni tv, rasul e cel mai sanatos medicament, nu? Si uitandu-te la ea, dupa ce treci de senzatia initiala de “mai lasa-ma naibii cu proasta asta”, chiar e amuzanta in seriozitatea ei. Apropo de asta, am observat ca, in general, oamenii idioti din fire nu au pic de simtul umorului. Magda se incadreaza perfect in categorie, este un om intepat, hotarat, care isi cunoaste si isi urmareste interesul, dar care, ce pacat, nu pricepe nici o gluma si crede ca toate o vizeaza pe ea. Ma rog, nu ca n-ar fi oarecum adevarat, n-ai cum sa te abtii cand o vezi, dar e tragic sa vezi oameni de genul asta. Seriosi, seriosi, dar hai sa ne si radem, ca altfel ne doare inima si face pac! Sper ca sunteti de acord cu mine cand zic sa o mai lasam in pace si sa ne concentram pe restul emisiunii.


Asa, ce ziceam, da, restul emisiunii. Pai au cantat, au dansat, au interpretat poezii, s-au jucat cu marionete, toate astea pentru a-l cuceri pe bietul Calin. Bietul…ha ha ha…ce-o cauta bietul la Inel cu diamant? Ma rog, placerea omului. Pe langa talentele de care va spuneam, fetele au fost trimise si la o fabrica de ciorapi, pentru a vedea indemanarea lor la ambalat ciorapi. De ce m-ar interesa asta pe mine, telespectator inocent? Pai eu am stat 1 ora la Euforia ca sa vad fete dezbracate care se fataie in fata camerei de filmat sau muncitoare la Adesgo, impachetand sosete?


Apropo de fete dezbracate, culmea a fost atinsa cand concurentele au fost trimise in piata Matache, sa vanda legume. Stiu, nu pare nimic deosebit, dar ia ganditi-va ca erau in costum de baie…Mda, emisiune profund intelectuala, dar creierul trebuie si el relaxat, lasat sa vegeteze macar la sfarsitul saptamanii. Si aici ne ajuta Inel cu diamant. In ciuda faptului ca ma asteptam la o prestatie deosebita din partea vedetei oteviste, o alta fata m-a impresionat profund. Cum sa stai tu, fata asa-zis normala, la vreo 20 de anisori, sus pe scaun, in costum de baie model leopard gripat, in fata teghelei cu varza si vinete, urland cat te tin plamanii parodii de cantece populare? Isterie?..Nebunie?...Taranie?...Dar cine suntem noi, sa le catalogam astfel? Si va mint, am uitat de o alta concurenta care, in aceeasi tinuta minunata, a schimbat repertoriul de populare si i-a incantat pe cumparatorii nauciti cu melodii din repertoriul international. Dar sa stiti ca oamenii au cumparat cate ceva, nu s-au lasat impresionati de talentul cu care ii asaltau fetele, lucru ce dovedeste pana la urma ca romanul e un om serios, cu un obiectiv clar in gand si cu o lista de cumparaturi in mana.


Si tot ce v-am povestit pana acum nu lasa loc decat pentru o singura concluzie, ne-a tampit de tot Magda asta, atat pe noi, cat si pe realizatorii minunatei emisiuni despre care cu stima v-am povestit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu