joi, 12 martie 2009

07 Octombrie 2008 - Nu-ti raspund la SMS






“Am fost casatorit 34 de ani, dar de 10 ani am divortat. Insa de atunci traiesc in acelasi apartament de 3 camere cu fosta sotie, fiecare cu viata lui. Intre timp m-am indragostit de o alta femeie.”

Asta a fost unul dintre invitatii lui Mircea Radu, la emisiunea sa din seara asta. Omul avea vreo 65 de ani, dar se tinea bine. De ce a apelat el la trubadurul sufletelor, la mangaierea femeilor la varsta a treia? Pai cum de ce, nu e logic, femeia asta de care se indragostise nu-i mai raspundea la sms, cum zice cantecul. In fine, nu chiar la sms, o sa vedeti mai incolo de ce spun asta.

N-am nimic impotriva idilelor intre persoane trecute de, sa zicem, 60 de ani, e viata lor pana la urma. Dar…ce cauta saracii oameni la emisiuni pe la televizor? De ce sa te expui mistoului ieftin al diversilor realizatori de cronici tv care n-au ce face seara (asta e autoironie, sa fie clar)? Pana la urma, omul respectiv si-a trait viata din plin si a hotarat ca inca nu e cazul sa se opreasca si sa-si continue viata in parc sau la bodega. Inima lui e inca tanara, sufletul ii palpita de amor, Cupidon i-a strapuns pieptul cu sageata sa otravita. Astfel ca s-a indragostit din nou. De o doamna din provincie astfel ca relatia intampina inca de la inceput niste piedici greu de trecut de un om normal. Dar invitatul nu e genul normal, el iubeste ca nimeni altul.

Iubirea e dovedita de numeroasele vacante petrecute impreuna cu noua aleasa a inimii sale, sejururi la bai, achizitionate in pachet complet de 18 zile, pentru pensionari. La acestea se adauga si cateva Revelioane in care cei doi amorezi s-au bucurat impreuna de frumoasele traditii ale satului romanesc. Shakespeare, mori de ciuda, iata iubirea adevarata. Insa, incercarea relatiei a constituit-o faptul ca domnul nostru traia in aceeasi casa cu fosta sotie, dupa cum v-a povestit el insusi de la inceput. Astfel, consumarea propriu-zisa a dragostei dintre cei doi devenea un pic dificila pentru ca, vorba aia, nu mai erau la varsta la care sa se sarute prin parcuri sau prin scari de bloc. E de inteles, fosta sotie, actuala vecina de apartament, dar sa aduci acasa femei…cam prea mult.

Stiti ca va aminteam de niste sms-uri. Ei bine, in anul de gratie 2008, intr-o Romanie plina de telefoane mobile, cei doi corespondau prin scrisori. Cum altfel sa-ti dovedesti dragostea decat sa iei cateva coli de hartie, sa le umpli cu sentimentele tale, sa mergi la posta, sa cumperi timbre, sa le lipesti prin umezire cu limba si sa strecori, tremurand de emotie, plicul in cutia postala, asteptand ca iubitul sa primeasca in 2-3 zile (5-7 pentru provincie) expresia aleasa a dragostei tale? In timpul in care ajungea scrisoarea respectiva la destinatar, nu era mai simplu sa te urci naibii in tren/masina/avion si sa mergi la om acasa, sa-i spui direct ce aveai de zis? Ma rog, se pare ca pentru cei doi nu era si ca preferau calea clasica. Pana la urma, trebuie sa traiasca si Posta Romana din ceva. Realizati voi, suflete haine, cati oameni traiau din taxele postale platite de catre indragostiti in cursul schimbului de sentimente? Spuneti ca lumea e intretinuta de consum. Ei bine, nu e adevarat, iubirea intretine lumea si am demonstrat-o logic, in randurile de mai sus.

Si motivul pentru care omul a aparut in fata lui Mircea Radu, o sa intrebati. Oofff…nu va plac povestile de dragoste, e clar. De ce sa vina, iubita il cam parasise, dar tipul era in faza de negare. Ca sa dovedeasca tuturor ca asa ceva este imposibil, a adus pana si scrisorile primite de la doamna inimii sale, scrisori care marturiseau fara tagada ca ce era intre ei nu se putea stinge asa, din senin. N-are importanta ca femeia ii spusese clar ca situatia o cam depasea, ca ar fi vrut si ea sa il viziteze acasa, fara fosta nevasta, evident. Pana la urma, il pusese in fata unei alegeri, ori eu, ori fosta. Subiectul nostru s-a prefacut ca nu pricepe alegerea in fata careia fusese pus si a schimbat subiectul. Doar ca rezultatul ultimului meci al Stelei nu era chiar ce vroia sa auda doamna si, in consecinta, i-a cam ars scrisorile si si-a schimbat adresa.

Acum ce sa mai faca si saracul Mircea, sa le gaseasca oamenilor o casa? Pai ce e aici, agentia ANL? Si-a facut si el treaba, s-a dus cu rulota dupa individa, a imbrobodit-o un pic, dar…pauza. La auzul glasului sugrumat de emotie al iubitului, usa s-a deschis si deschisa a ramas. Doamna n-a mai aparut. Din dragoste s-a cam dus pe apa Sambetei, a mai ramas o poza pe care impricinatul a facut-o impreuna cu Mircea Bre. Pai pentru poza aia batuse el calea pana in Baneasa, la Antena 1? Plus ca nici n-a avut timp s-o cheme alaturi de ei si pe noua asistenta a trubadurului Radu, si anume domnisoara Andreea Mantea. Poate iesea ceva frumos intre ei, ca dragoste oricum mai ramasese de impartit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu