joi, 12 martie 2009

10 Septembrie 2008 - Subiectul zilei?



Sa va spun doar subiectul emisiunii: “Topul imbecilitatii, cu si despre Romania ”. Ee, ce spuneti? Participanti: Gadea, Mircea Badea si Ion Cristoiu. Lipseste nemotivat celebrul domn Stan, precum si mult mai cunoscutul sau laptop. Oare de ce lipseste domnul Stan la aceasta emisiune? Ar fi fost elocvent, puteam sa ne uitam la el o ora si era de ajuns pentru a intelege cine ar fi fost primul in acest top. In fine, depasim momentul.


In ce a constat emisiunea? In niste filmulete prezentate pe laptopul lui Gadea probabil, filmulete cu prestatia gemenelor Indigo la nu stiu ce concurs in America (mare discutie de altfel pe la toate canalele de stiri), apoi cateva altele cu niste nunti de tigani realizate de BBC. Ma rog, niste tampenii, dar care, vezi Doamne, arata imaginea Romaniei in lume. Si poate ca o arata. Daca nu ne duce mintea sa ne laudam cu lucruri mai destepte, asta e, spirit fabulos, ce sa-i ceri.


O sa prezint atitudinea fiecaruia dintre participanti vizavi de subiect. In primul rand, Gadea, mereu indignat cum il stiti, mereu insuflat de o revolta profunda fata de orice. Ii cam lipsea domnul Stan, a trebuit sa bage el insusi imagini pe laptop, ceea ce nu cred ca ii facea placere. Plus ca omul ridica subiecte la fileu, dar daca in fata lui se afla Cristoiu si Badea, nu prea are cine sa-i intoarca serva.


Cristoiu cum sa fie, adormit la ora asta, cu o mare lehamite fata de tot ce se intampla, ca unul care le-a vazut pe toate si a trecut de cateva ori prin viata. Nu cred sa mai existe ceva care sa il miste, ce nu pricep totusi care este rolul sau in context, in aceasta emisiune. Poate ca s-a incercat reunirea unor personaje opuse, care sa se anihileze reciproc, astfel rezultand un echilibru. Dar revin si spun, fara domnul Stan…


Iar Badea isi cam facea incalzirea pentru emisiunea proprie, in care se desfasoara in mod plenar. In felul sau, de purtator al opiniei omului normal, plin de sictir la adresa lumilor politice si mondene, omul are haz. Insa e bine sa-i luam parerile asa cum sunt, subiective.


Revenind la subiectul Sintezei zilei, parca ceva lipseste atunci cand se discuta despre orice altceva decat despre Basescu. Fixatia celebra pe care o au cei 3 obisnuiti ai emisiunii ii face dependenti de marinar, iar in putinele momente cand discuta despre altceva devin oarecum plicitisitori. Nu, nu spun ca discutiile interminabile despre friptura pe care a mancat-o azi presedintele si despre cat de revoltati sunt oamenii pe aceasta tema ar fi in vreun fel amuzante, dar desfasurarea de forte pe subiect unic este chiar demna de urmarit.


De aceea spun, lasati-o naibii de imagine a Romaniei in lume, aduceti-l pe Stan si sa inceapa circul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu