joi, 12 martie 2009

14 Octombrie 2008 - Szuszi






Poate acelora dintre voi familiarizati cu limba maghiara vi se pare firesc, dar mie numele fetei care a apelat la ajutorul emisiunii Din dragoste mi se pare tare ciudat: Szuszana. Sper ca am scris corect, daca nu, va rog sa ma corectati.
Ei bine, Szuszana era nefericita din dragoste. De ce o fata frumoasa ar fi nefericita, asta vom afla in cele ce urmeaza. Epitetul “frumoasa” nu imi apartine, ci a fost emis de cea care il ajuta in aceasta editie pe Cupidon Mircea Radu, si anume Andreea Mantea. Acum ca nu sunt de acord cu aceasta caracterizare, e altceva, dar daca noua Zana a surprizelor a spus asta, trebuie sa tinem cont.

Szuszi a gresit fata de Petre, iubitul ei. Szuszi a chemat pe altcineva acasa la ei intr-o seara, si-a dat telefonul pe silentios si s-a pus pe treaba. Petre, desi barbat, a avut o intuitie feminina si, ca orice partener ce nu isi pretuieste propria liniste sufleteasca, a aparut acasa neanuntat. Neanuntat e un fel de a spune, intrucat omul sunase de vreo doua sute de ori, insa iubita era un piculet ocupata. Astfel ca omul, ca un cetatean de buna credinta, a sunat si la usa , insa raspunsul s-a lasat asteptat, v-am zis doar ca fata era ocupata. Din pacate, Petre nu fusese deajuns de prevazator sa aiba cheia apartamentului la el, astfel ca nu i-a ramas decat sa sune in disperare. Szuszi nimic…Omul nostru a batut cu pumnii in usa, fata nimic…Amorezul a batut asa de tare la usa, probabil transmitandu-i si ceva cuvinte care-i aratau dragostea, incat vecinii au chemat politia. Nici macar politia n-a determinat-o pe fata cu un nume ciudat sa deschida usa , decizie inteleapta vazand ulterior gabaritul incornoratului. In fine, se pare ca, desi n-a aparut si Sabagh, politia a fost totusi in actiune si l-a linistit pe cetateanul ce tulbura linistea blocului. In acest timp, usa rezista cu brio asalturilor din ce in ce mai stinse ale lui Petre.

Urmarea a fost simpla, cei doi s-au despartit, Szuszi a plecat la noul iubit, lucrurile pareau ca se linistesc. Insa, regretele o incolteau in acest timp pe fata astfel ca un gand i-a incoltit in minte, si anume ca Mircea Radu o poate ajuta. Acum de ce ar crede cineva asa ceva ma depaseste total. Ce anume in figura Cupidonului de pe Antena 1 ii face pe oameni sa se puna in situatii absolut penibile si sa se descopere in fata telespectatorilor? Ei, la asta s-a gandit ea si a vazut-o ca pe un fel de masina care sa dea timpul inapoi si sa stearga durerea din sufletul lui Petre. Dar Mirciulica nu s-a dus in persoana, ci a delegat placuta sarcina asistentei sale, Andreea Mantea. Si iat-o pe zana intre zane etalandu-si talentul de copie la indigo a Zanei originale, tuguindu-si buzele, zambind fals, empatizand penibil cu sentimentele participantilor la emisiune. Cele doua s-au intalnit la castelul Corvinilor, loc aparent romantic si potrivit starii generale a emisiunii. Aici Szuszi ne-a povestit intreaga intamplare si si-a descoperit regretele tardive in fata noastra. Andreiuta a facut ce stie ea mai bine, adica a pozat fals, s-a pupat cu fata si a plecat pe urmele lui Petre, la Timisoara . Pe om l-a gasit relativ repede si l-a convins sa o urmeze in rulota dragostei. Ce sa zic, permitandu-mi o apreciere subiectiva, fata arata destul de bine astfel incat sunt convins ca e destul de usor urmata oriunde. Lovitura data de emisiunea Din dragoste, prin cooptarea ei in format, mi se pare excelenta. Acum targetul emisiunii are cate o mica vedeta dedicata, Mircea cu latura feminina, iar Andreea cu sexul tare.

Dupa ce am auzit varianta inselatului, a urmat momentul binecunoscut ce se petrece in platoul Antenei 1, si anume strigarea catre cel dorit, cantecul emotionant, oftatul spectatorilor si strangerea de inima pe care fiecare privitor o simte cand se intreaba, adanc patruns: O veni, ma, dobitocul ala? Si asta a venit, in ciuda faptului ca toata lumea, inclusiv Szuszi, ar fi pariat pentru contrariu. Astfel ca, desi povestea debutase absolut promitator, s-a sfarsit foarte jenant, cei doi au plecat strans imbratisati, ea tinand in maini un buchet pe care tot nefericitul inselat il adusese.
Eu ce sa mai spun in cazul asta? Asa sunt oamenii, lipsiti de coloana vertebrala, incapabili sa ia hotararea ce se impune in mod clar, si anume sa o uite naibii pe individa si sa-si continue viata, invatand ceva din poveste. Dar nu, pateste tu asa ceva si treci peste, relatia sigur o sa fie mai buna, mai Petre! Oare cat de putin sa te duca mintea? Daca ar fi dupa mine, nu as incepe niciodata o relatie cu o femeie ce are un asemenea nume greu de pronuntat, dar si mai greu de scris. Cand stateai si tu cu fata, mai Petre, cum stau oamenii la ei acasa, cum naiba ii spuneai? Cred eu ca nu foloseai numele intreg, e prea ciudat, dar ce diminutiv sa gasesti? Asta pe care l-am tot folosit eu, Szuszi, mi se pare absolut vulgar, plus ca daca te uiti cum e scris, tot complicat e. Iar ca sa pierzi ceva timp doar gandindu-te cum sa-i spui individei cu care ai o relatie, mai da-o incolo, e prea de tot. Petre, asculta la mine, gaseste o Ioana, o Maria, chiar o Vasilica, iubiti-va si vei gasi fericirea adevarata. Szuszana nu e pentru tine, las-o si tu pentru vreun Johannes, pentru vreun Mihailescovici sau chiar pentru un Ulrich.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu