joi, 12 martie 2009

14 Septembrie 2008 - Razboi



Si iata ca s-a revoltat Badea. Razboiul a inceput, plasati pariurile, rezervati-va bilete in primul rand, poate veti avea noroc si veti primi ceva picaturi de sange.


Nu, nu la discutia pe care o poarta de ceva timp cu “diva” porno Alina Plugaru ma refer. In conditii normale, ar fi de comentat schimbul de replici pe care il are prin presa cu respectabila domnisoara. Dar vom lasa deoparte acest subiect si il vom trata intr-un articol viitor.


Acum ne intoarcem la adevaratul razboi, si anume cel care porneste intre Badea si Mihaela Radulescu. Stiti cum incepe un asemenea lucru? Simplu, un om face un lucru, in speta Mihaela incepe o campanie impotriva fumatului (platita din banii statului, normal), Al doilea combatant face o remarca oarecare in legatura cu campania, respectiv Badea isi exprima acum cateva zile opinia ca aceasta campanie este ok, dar nu va determina nici un om sa se lase de fumat. Ce sa spun, fiecare are dreptul la o parere pana la urma, chiar si Badea, nu?


Ei bine, se pare ca doamna Radulescu a gasit foarte dezamagitor faptul ca un coleg de trust nu o sustine in campania mai sus-mentionata Si de aici incepe replica realizatorului emisiunii In gura presei.


Urmarim un pic raspunsul sau, perfect indreptatit. Omul marseaza pe ideea de mai sus, fiecare are dreptul la a-si exprima opinia. Mai ales in cadrul acestei emisiuni, asa zis umoristica, satirica si cum ii mai zice Badea. Faptul ca diva nu poate accepta o parere contrara campaniei sale este exclusiv problema domniei sale.


Insa, nu va inchipuiti ca acest raspuns intins pe aproximativ 10 minute a fost spontan. Nu, nu, totul a fost bine elaborat, totul porneste de la un aparent defetism, insa trece la insinuari cu privire la sursa de finantare a campaniei repsctive, mai precis statul roman, iar apoi chiar la momentul in care sustine ca el nu este coleg cu cei care realizeaza o emisiune tv pe saptamana, intr-un platou elaborat, cu o multime de oameni implicati in realizare.


Trecand peste momentul din prezent, moment ce va face cu siguranta ocolul presei, Badea porneste intr-adevar o discutie. Exista in televiziuni asa-zisele vedete, si exista truditorii de rand. Vedetele mai mult sau mai putin justificate atrag asupra lor toata stralucirea, pe cand muncitorii sunt in spatele scenei, ajutand starul sa culeaga aplauzele. Si problema apare atunci cand un muncitor, precum Badea se intituleaza, are cutezanta de a-si exprima o parere impotriva a ceea ce infaptuieste Starul. Intreg angrenajul se porneste, revistele care numai asta asteapta, ziaristii de scandal care adumeca sangele de la kilometri distanta, televizunile care mai traiesc o zi din asemenea povesti, in fine, cunoasteti povestea.


Punctul sau de vedere, ca de fapt multe altele in emisiunea sa, nu ar trebui luat 100% asa cum il prezinta, unul dintre punctele pozitive, dar si negative in acelasi timp, este ca In gura presei contine pareri absolut subiective, ale unui om. Luati-le asa cum sunt, amuzati-va de multe ori, pastrati cateva idei din ele, insa nu le considerati litera de lege. Cel mai important este ca emisiunea distreaza privitorii, pana la urma asta este unul dintre scopurile ei.


Deci, Badea, ia spune, care sunt colegii tai?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu