joi, 12 martie 2009

18 Noiembrie 2008 - In Italia






“Unde-i mama Oanei, fiica dumneavoastra, doamna?” Unde naiba sa fie o mama de copil…in Italia, la munca. Pai si copilul cu cine creste? Cu cine sa creasca, pai cu bunica.


Si acum povestea, asa cum ne-a spus-o bunica. Fiica ei l-a cunoscut pe domnul Dan, in urma cu 16 ani, o mare iubire nascandu-se intre cei doi. Asa mare a fost iubirea, ca Liliana, fiica, a plecat la Dan si n-a mai vrut sa stie de maica-sa. In acest timp, mama a realizat un nou Baltag, in varianta moderna, in sensul ca a inceput sa o caute prin toate locurile posibile. In cele din urma, se pare ca a gasit-o si chiar a convins-o sa se intoarca acasa. Dar viata lor n-a mai curs la fel ca inainte intrucat Dan s-a intors dupa iubirea vietii lui. Si asa de mult o iubea incat nici n-avea curaj sa-i marturiseasca sentimentele decat ajutat de doua sticle de alcool. Si cum se stie foarte bine, alcoolul nu face doar ochii sa sclipeasca, ci da forta barbatului, Dan a inceput o cavalcada de cuvinte duioase, majoritatea cu referire la mama fetei. Totul a culminat cu marcarea obrazului iubitei cu tigara aprinsa, asa cum se face in mod normal intre doi indragostiti, nu-i asa? In ce lume se petrec treburile astea, mai oameni buni? In lumea asta dezvaluita de nenumaratele emisiuni tv? In lumea asta in care stirile de la Pro tv sau de la Antena 1 fac audienta?
Si oare unde duc toate stirile sau povestile de acest fel? Ne fac mai buni, ne ajuta cu ceva, ne deschid ochii? Care e rolul lor? De ce m-as uita eu, presupus om normal, la genul asta de emisiune tv? In fiecare marti seara, cand mut pe Antena 1, la Din dragoste, va spun sincer ca ma astept sa rad. Ma astept sa ma destind, sa ma amuz de prostiile pe care le fac oamenii “din dragoste”. Dar din cand in cand apar asemenea povesti, care n-au nici o treaba cu amuzamentul meu si care ne arata partea aia urata a vietii. Nu nu, nu e bine asa, mai Mircea, pai ce facem cu publicul? Desi tare am eu impresia ca cei care formeaza audienta de la o emisiune ca asta gusta foarte mult genul. Bagam o pensie mica, un copil abandonat de o mama ce a plecat la munca in Italia, o bunica bolnava, un caz social si gata, am atras toti pensionarii in fata tv-ului. Si dupa aia creste audienta, ajunge Mircea Radu sex-simbol, Antena 1 mare post comercial si asa mai departe, toata lumea fericita. In fine, mai putin oamenii astia care au venit sa-si prezinte viata in fata camerei tv. Sau poate ca se simt bine si ei, avand posibilitatea de a-si plange durerea, in fine…


Oricum, va rog sa tineti cont ca nu v-am spus toata povestea, asa cum ne-a dezvaluit-o bunica, mai erau ceva taieri de gat efectuate de domnul Dan, niste batai care au implicat tiganii din Craiova, viata adevarata, ce sa mai…Partea placuta a show-ului a fost plecarea celor doi Adam si Eva, adica Mircea Radu si Andreea Mantea, in Italia, pe urmele fetei. Ce duceau ei ca semn de recunoastere? O ciocolata Excelenta, ca-n reclama? Nu, mai incercati. Un ecuson cu numele fiecaruia in piept? Nici atat. O lingura de metal…Da, nu va mai mirati atat, fiecare cu amintirile personale. Asa cum unii poarta cu ei o poza sau un medalion, asa Mircea ducea o lingura de metal. Naiba stie ce-i si cu lumea asta in care traim. Ma rog, continuam cu excursia celor doi. Din pacate, nu au mers cu celebra rulota de la emisiune, dat fiind ca s-au deplasat peste hotare, dar Liliana, cea pe care o cautau, s-a aratat multumita doar cu prezenta sexy-prezentatorului. Si ce spun eu multumita, a fost de-a dreptul impresionata pana la lacrimi, desi totusi nu cred ca meritul era al lui Mirciulica. Poate ca si-a mai pierdut si el din sarm, pe masura ce fanele sale au imbatranit si au inceput sa paraseasca aceasta lume, ce stiu eu?


Cei doi s-au asezat la o terasa si au comandat cate o inghetata. Si daca pana acum ma intrebam ca prostul ce naiba cauta si madam Mantea in Italia, de ce au risipit bugetul emisiunii cu bilete de avion, iata ca am aflat. Andreea le-a adus inghetata, in calitatea sa de chelnerita cu talent. Ei bine, sunt fericit pentru aceasta fata deoarece nu e lucru usor sa-ti gasesti menirea in viata. Se pare ca ea a reusit, a pornit pe un drum care sigur i se va potrivi. Andreea, o pizza si-o bere la domnul, te rog! Haide, draga, misca-te mai repede, ca nu suntem la mall aici. Ia uitati-va la ea, vrea sa faca o cariera in domeniu si umbla de nebuna cu tocuri in picioare…Ooff, de unde naiba le gasim pe astea? Cu criza asta nici angajati de calitate nu mai gasesti…


Minunata emisiune continua, lacrimile curg rau, cand in Romania, cand in Italia, telespectatorul e induiosat de-a dreptul, reclama curge din plin, Mircea isi flutura pletele si mai strecoara cate o gluma potrivita cu publicul, deci expirata, totul e minunat. Spectacolul se desfasoara in fata noastra si sincer, nu mai stiu ce sa spun. Cat s-a plans in seara asta, de mult timp n-am mai vazut la Din dragoste. Iata ca astazi a trebuit sa platesc pentru toate serile in care am ras de participantii la emisiune, dar se pare ca au bagat si dobanda. Va multumesc tuturor celor de la Antena 1, iti multumesc, Mircea, esti minunat, I love you! Si tu, Andreea, si tu, nu te-am uitat, esti o adevarata stea, te pup. Sa-i transmiti tu domnului Lazarov felicitarile mele pentru inca o descoperire si roaga-te ca zana Andreea Marin sa mai stea ceva timp in ingrijire copil, pana te invata lumea.


Si acum, inapoi la emisiune, pentru finalul asteptat de toata lumea, mama plecata in Italia s-a intors. Cum stateam in tensiune, cu faimoasa melodie rasunandu-mi in urechi, ma gandeam daca vine sau nu. Si atunci mi-am amintit de povestea unui ziar de sport de pe vremea lui Ceausescu. Oamenii aveau de scris cronica unui meci de fotbal, insa ziarul trebuia dat la tipografie chiar la finalul partidei, astfel ca n-ar mai fi avut timp sa scrie articolul. Si atunci ce s-au gandit ei? Ei bine, au scris cate o cronica pentru fiecare rezultat posibil – egal, victorie sau infrangere, iar cand au aflat scorul final, doar au bagat repede articolul corespunzator. Va intrebati poate ce legatura are cu Din dragoste. Pai nu prea are, dar mi-a placut atat de mult ideea, incat mi-am amintit de ea exact cand Beatles cantau melodia aleasa de cei de la Antena 1 pentru emisiune, iar telespectatorii era intr-un suspans total. Si, in consecinta, v-am spus-o si voua. Si gata, asta a fost.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu